De vergunningen voor de kleedjesmarkt op Koningsdag gaan bijna in de verkoop

Donderdag 6 april 2023

Door Kevin van Es

Haal je kleedje uit de la, want ook deze Koningsdag organiseert Stichting Oranje Feesten de traditionele kleedjesmarkt. Om je plek op de kleedjesmarkt te verzekeren moet je een vergunning kopen en die zijn binnenkort weer te koop. Jari Waaijer zit in de organisatie van de oranje stichting en vertelt meer over de kleedjesmarkt.

Verspreid over de binnenstad

Door heel de stad liggen de kleedjes met tweedehands spullen. “We hebben genoeg plek voor iedereen, dus hoeven we niemand teleur te stellen”, aldus Jari. Van winkelcentrum de Oranjerie tot het Beekpark, ook dit jaar kom je de kleedjes tegen op allerlei unieke plekken. Alle locaties vind je op de website van de organisatie. 

De vergunning

Vanaf zaterdag 8 april gaan de vergunningen in de verkoop. Volgens Jari gaat het kopen van een kaartje makkelijk en snel, maar hij waarschuwt wel: “Het kan tijdens de verkoop aardig druk worden in het ACEC, maar er wordt gezorgd voor een gestroomlijnde opzet, inclusief koffie en thee voor de wachtenden.”

Het reserveren van een specifieke plek voor je kleedje is niet mogelijk, volgens Jari kan de organisatie hier geen afspraken over maken: “We kunnen je plek niet garanderen, de situatie in het centrum is elke dag anders,” vertelt Jari.

Verwachtingen

De kleedjesmarkt is al jaren een goed bezocht evenement tijdens Koningsdag. Als de weersomstandigheden meezitten verwacht Jari ook dit jaar een hoge opkomst: “Wij gaan er als team in ieder geval vol voor.” 
Een vergunning kopen kan zaterdag 8 april van 09:00 tot 12:00, in het ACEC-gebouw aan de Roggestraat. De per pin en cash af te rekenen vergunning kost 10 euro. Meer informatie over de mogelijkheden op Koningsdag vind je op de website van Stichting Oranje Feesten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!