Dekamarkt Eglantier onttrekt zich aan maatschappelijke verantwoordelijkheid

Vrijdag 9 december 2016

Door StrangeArt

Wat is er aan de hand? Winkeliers op winkelcentrum de Eglantier werd gevraagd mee te werken voor een kerstpakkettenactie. De winkeliers zelf hoeven niets te doen. Vrijwilligers staan bij de uitgang en hopen dat het winkelend publiek een product doneert.

Van de DekaMarkt mogen de vrijwilligers niet bij de ingang staan. Argument, hoe flauw en conflictmijdend kun je zijn: Het mag niet van het hoofdkantoor. Bij Albert Heijn mag het trouwens wel. Foei Deka.

Over de kerstpakketactie:
Zaterdag 10-december van 11.00 tot 16.00 uur worden er kerstpakketten gemaakt voor zwerfjongeren en vluchtelingen. We staan dan samen met vrijwilligers van de Sant’Egidio op het winkelcentrum de Eglantier. Daar vragen wij het winkelend publiek wat extra’s te kopen. Daar worden bij het jongerencentrum Don Bosco kerstpakketten van gemaakt. We vragen met name verzorgingsproducten en houdbare etenswaren. Wil je spullen komen brengen kom dan zaterdag naar de Eglantier of jongerencentrum Don Bosco in de Maten, of stuur een berichtje. Het doel is om meer dan 150 kerstpakketten te maken. Je eigen kerstpakket doneren mag natuurlijk ook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!