Help de bevolking van Oekraïne

Denk aan je verlichting

Dinsdag 23 oktober 2012

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie heeft aangegeven de aankomende tijd extra te controleren op verlichting van fietsers.

Jaarlijks gebeuren er in de donkere maanden meer ongevallen doordat fietsers zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Hoewel er geen exacte ongevalcijfers bekend zijn, is het wel duidelijk dat fietsers die onverlicht de weg op gaan regelmatig betrokken zijn bij een ongeval of bijna-ongeval.

De meeste aanrijdingen vinden binnen de bebouwde kom plaats en de slachtoffers zijn vooral jongeren van 12-24 jaar en vanaf 18 jaar vooral mannen.

Met de extra controles hoopt de politie dat fietsers en ouders van fietsende kinderen de komende maanden extra scherp zijn op goede fietsverlichting. Goede verlichting is met de komst van ledlampen niet duur en zeer eenvoudig te monteren. Soms zijn er fietsenmakers die de verlichting tijdens speciale acties zelfs gratis repareren.

Binnenkort start ook weer de landelijke campagne ‘Ik wil je zien’ en informatie over de campagne staat op www.ikwiljezien.nl

Fietsers die zonder goede verlichting de weg op gaan, kunnen rekenen op een bekeuring van 45 euro (exclusief administratiekosten). Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting drie keer kunnen vervangen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?