Denk mee over de sociale woningmarkt

Woensdag 1 september 2010

Door Ingeborg

In mei van dit jaar schreef Judith Velthuizen, op Apeldoorn Direct, over de (a)sociale woningbouw. Zij gaf aan al 5 jaar ingeschreven te staan en nog geen huur woning toegewezen te hebben gekregen. Haar vraag was/is, waarom moet dat zo lang duren voordat je hier in Apeldoorn in aanmerking komt voor een sociale huurwoning?  Vrije sector huurwoningen zijn vaak zo duur, dat dit voor de gemiddelde Apeldoorner niet te betalen is (maar is dat niet overal zo?).

Ik heb toen beloofd dit bij de Apeldoornse politiek te zullen inbrengen en verder uit te zoeken…bij deze.
Er is een bestuursakkoord (regeerafspraak van coalitiepartijen) waarin staat dat er meer starters woningen, koop en huur, moeten komen in Apeldoorn. Dit houdt in dat het college heeft aangegeven dat ‘de maatschappij,’ dus ook de Apeldoornse burger! met ideeën mag komen hoe dit op te lossen. Voor 1 oktober a.s. kun je dus jou visie op de (a)sociale woningbouw bij het college neerleggen.

Voorbeelden;
Er zijn b.v. projectontwikkelaars die zeggen dat zij voor € 140.000 wel een huis kunnen bouwen, maar dan moet de gemeente meewerken aan het leveren van grond. Ook kun je denken aan het pachten van gronden i.p.v. kopen, wellicht zijn potentiële kopers/huurders daar gevoelig voor. Dus denk mee, schrijf het op en dien dit in bij de gemeente!
A.s. donderdag zal Gemeentebelangen vragen hoe ver het college hiermee is en of er al wat binnen gekomen is aan ideeën. Dit vooral om het onderwerp ‘warm’ te houden. Na 1 oktober zal dit onderwerp op de politieke agenda komen.

Ik nodig iedereen bij deze uit zijn of haar ideeën hieronder in de buzzz te zetten!

Ingeborg Leerkes, Gemeentebelangen

Foto: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!