Digitaal op vakantie

Dinsdag 27 juli 2010

Door Robert van Vliet

Perfect geregeld hoor, ik heb draadloos internet op het terras en kan dagelijks de VVV-sites in de omgeving raadplegen wat er te doen is. Met de vele webcams op de toeristische plekken kan ik van te voren precies zien hoe druk het is op de markten en het strand. Natuurlijk houd ik ook mijn Linkedinpagina bij en check op Facebook of er geen gekke dingen zijn gebeurd.

Daarnaast kan ik iedere dag mijn zakelijke e-mail raadplegen met twee laptops en een Ipod. Studio Sport mis ik niets van want de start van de voetbalcompetitie zie ik via Youtube. Mijn dagelijkse krant sla ik over want die ik lees ik via het beeldscherm. Niemand heeft in de gaten dat ik op vakantie ben.De foto’s en films die we onderweg maken kunnen we op vakantie alvast uploaden zodat we thuis alleen nog een keuze hoeven te maken uit de leukste foto’s voor het printen.

Mijn dochter heeft een draagbare Dvd-speler waarop zij een box van vijftig films kan bekijken, de eerste drie heeft ze onderweg al gezien. Daarnaast kunnen we die Dvd-speler aansluiten op de tv in ons vakantiehuisje zodat we onze eigen homebioscoop hebben.

Wat ook handig is dat we alle vier een mobiele telefoon hebben zodat we precies weten waar iedereen is op het vakantiecomplex. Zo weet ik exact wanneer mijn zoon in het gamecenter is en mijn vrouw Steps doet in het fitnesscenter met haar Ipod op. Verder check ik regelmatig de voicemail van mijn vaste telefoon thuis of er nog is ingesproken door iemand van de voetbalclub. Daarnaast heeft mijn zoon altijd zijn PSP (Play Station Portable) bij de hand  voor als ie zich verveelt. Je hebt geen kind meer aan hem!

De Tom Tom is helemaal fantastisch, met alle files onderweg hield het navigatiesysteem precies het overzicht welke tijd we ongeveer op onze plaats van bestemming zouden aankomen. Ik hoef alleen mijn cruise-control af en toe maar even aan te passen. Het was leuk om te zien hoe snel het systeem ons een alternatieve route aanreikte wanneer we onderweg op een ongeluk stuitten.

De enige omissie van de vakantie is dat we de ansichtkaart aan oma zijn vergeten te sturen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!