Diploma’s voor leerlingen Zomerschool

Woensdag 2 september 2020

Door Redactie

Scheidend kinderburgemeester Sibel heeft diploma’s uitgereikt aan leerlingen van de Zomerschool. Per klasje vond de uitreiking plaats met trotse ouders, een persoonlijk woordje van de docent aan de leerling, het persoonlijke diploma en een cadeau voor ieder kind.

In totaal 40 kinderen van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst gingen de afgelopen 6 weken 2 dagdelen per week naar de Zomerschool. De student-docenten gingen 1 op 1 met hen aan de slag voor de vakken Taal en Rekenen. Het doel was verdere achterstand te voorkomen door de COVID19-periode en juist de vaardigheden op het gebied van Taal en Rekenen verder te ontwikkelen.

Resultaten

Zomerschool mag zeer succesvol genoemd worden, meldt de organisatie. “Er zijn aantoonbare resultaten behaald door de kinderen. Zij hebben zich echt kunnen ontwikkelen op zowel leer- als sociaal gebied. Zo snapte Heleen niets van een staartdeling met persoonlijke en andere uitleg is Heleen helemaal trots dat ze nu beter kan rekenen. Daarnaast liep Mohamed achter met taal zoals woordenschat, uitspraak (hardop lezen) en grammatica (onderwerp, persoonsvorm en vervoeging werkwoorden). Mohamed moest veel woorden opzoeken, nu onthoudt hij de woorden beter progressie was te zien in de dictees.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!