Domme parkeerwijzers slecht voor de binnenstad

Donderdag 17 oktober 2013

Door Bill Nieuwenhuis

Tot mijn grote verbazing en tot die van vele anderen las ik in de Stentor van 15 oktober een artikel over de slechte bereikbaarheid van de parkeergarages op drukke dagen door het door de gemeente op zwart zetten van de verwijzingsborden voor vrije parkeerplaatsen.

We horen in onze zaak met regelmaat klachten van klanten die tot grote ergernis op piekuren veel te lang in de rij staan voor volle parkeergarages, terwijl er elders wel ruimte zou zijn, maar de automobilisten er niet meer op worden gewezen.

Ik dacht dat de gemeente er alles aan gelegen is om te zorgen voor een vitale en gezonde binnenstad, maar wanneer ik lees dat er op deze manier 27.000,00 Euro mee wordt bezuinigd, kan dit voor de binnenstadsondernemers alleen maar overkomen als verkeerde bezuiniging.

Als we naast de hoge parkeertarieven ook al op deze manier de klanten wegjagen naar andere steden of naar bol.com, is een bezwaar van de zijde van de gezamenlijke binnenstadsondernemers toch wel op zijn plaats. Ik hoop dat de Apeldoornse politiek zich de bezwaren zal aantrekken en deze (verkeerde) bezuiniging snel zal terugdraaien.

Graag jullie reactie

Bill Nieuwenhuis
Van Essen Schoenen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!