Door 2 Lenzen: fotografisch talent Sam Warnaar

Maandag 27 november 2023

Door Redactie

In de serie ‘Door 2 Lenzen’ wordt de Apeldoornse stadsfotograaf Imca Schoots tijdens haar gloednieuwe portretreeks gevolgd door RTV Apeldoorn. In de portretreeks zoekt Imca Apeldoorners op die meer bekendheid buiten de stad, dan binnen de stad vergaren. Op deze manier worden deze mensen voorgesteld aan de Apeldoornse inwoners en krijgen we een uniek inkijkje in de werkwijze van de fotograaf.

Puur en kwetsbaar

Deze week staat Imca bij een collega-fotograaf op de stoep. Sam Warnaar (23) is fotograaf. Na haar opleiding fotografie is Sam de afgelopen twee jaar volop aan de slag als fotograaf. Haar focus ligt op naaktfotografie; “het is zo’n pure en kwetsbare vorm.” De Apeldoornse omschrijft zichzelf als: “een sociaal en creatief persoon.” In haar werk probeert ze haar persoonlijkheid los te laten om zich te focussen op haar werk. “Ik ben het natuurlijk wel, maar ik laat een andere kant zien.”

Haar keuze voor de fotovakschool in Rotterdam was opvallend. “Dat is niet de keuze die iedereen maakt. Toen ik die opleiding tegenkwam, dacht ik ‘wauw, gewoon vier jaar lang bezig zijn met fotografie’. Ik wist gelijk dat dit hét is.” Verder beschrijft ze de verschillen in wonen en fotograferen tussen Apeldoorn en Rotterdam en vertelt ze meer over exposities.

Nu bekijken

In de fotografiewereld staat Sam bekend als een ‘fotografisch talent’. Ben jij benieuwd naar haar verhaal, of het werk van Sam en Imca? De zevende aflevering van ‘Door 2 Lenzen’ is nu te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!