Doortrappen Apeldoorn zoekt motivators voor ouderen

Woensdag 23 juni 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Geef je op als vrijwilliger voor ‘Doortrappen Apeldoorn’ en motiveer ouderen bij het zo lang mogelijk veilig fietsen. Doortrappen Apeldoorn zet zich in voor het zo lang mogelijk veilig blijven fietsen door ouderen. Want fietsen helpt langer gezond, sociaal en zelfredzaam te zijn. Gelukkig fietsen veel ouderen graag, en willen ze blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen Apeldoorn motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen.

Werkzaamheden

In Apeldoorn is dit jaar (2021) gestart vanuit een werkgroep. Doel is om regelmatig met informatie te zijn waar ouderen zijn, dus op de markt, bij de Seniorenbeurs, in ontmoetingscentra, langs fietsroutes en meer. Zij zijn op zoek naar inwoners die het leuk vinden om een aantal keer per jaar (in overleg) te helpen bij het in gesprek gaan met ouderen op deze plekken.

Zij vragen

Jouw inzet en een motiverende houding om met ouderen in gesprek te gaan over veilig fietsen.

Zij bieden

Een actieve, betrokken werkgroep hebben ze al. Met veel ideeën. Het is een leuke groep om in samen te werken met kennis vanuit het Seniorenplatform, Fietsersbond, Accres Sportstimulering en Stimenz. En niet te vergeten de kennis vanuit het landelijke netwerk van Doortrappen. Van daaruit krijg je ook (kosteloos) een training aangeboden.

De inhoud van de training:

  • De achtergrond van Doortrappen;
  • Kennismaking met de Doortrappenmaterialen;
  • Ideeën over het bij kunnen dragen aan het zo lang mogelijk veilig blijven fietsen door ouderen.

Tijdsbesteding

De training neemt 2 x 4 uur in beslag. De momenten waarop de activiteiten plaatsvinden schatten ze in op zo’n 5 tot 10 dagdelen per jaar. Verder hoef je je niet druk te maken dat daar nog veel overlegmomenten bij komen. Dat deel pakt de projectgroep op. Het vrijwilligerswerk is echt uitvoerend.

Meer informatie

Kijk op https://doortrappen.nl/apeldoorn voor meer informatie en contactgegevens.

Aanmelden of wil je meer informatie over deze vacature? Mail naar Tjeerd Lemstra : T.Lemstra@stimenz.nl

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!