Drogisterij de hoop in crisistijden

Zondag 17 maart 2013

Door Peter Vroon

De avond van de jonge meisjes van 16 die met lang haar de blues indrinken. Het beeld van 1969 waarin Flavium ging oefenen om vervolgens in 1970 bij de “Fellows” te mogen optreden. Collecteren met de pet voor de gage. Dat was ’69/’70. De meisjes van toen zijn nu de 55 plussers die SamSam bevolkten.

Een soort feest van herkenning dat de muziek zoals deze mannen van “Drogisterij Gerrevink” makkelijk de tand des tijds doorstaan en nog steeds jongeren aanspreekt. Deze waren ook aanwezig in “De Sam”. Soms vergezeld met de toenmalige meisjes van 16 met lang blond haar, nu lang grijs en nog steeds heerlijk genieten van de Bluesklanken van hun droomjongens.

Hans Driesten, de Godfather van de Apeldoornse Blues, is een stijl-icoon op Bluesgebied en speelde de sterren van de hemel. AnneGeert knalde er stevig oplos. Erik en Peter die als een solide dieselmoter Hans in de greep hielden. Dankzij de stevige driemans basis kon Hans vlammen als ooit te voren.

Muziek die de basis vormde voor het predicaat dat Apeldoorn een Bluesstad is. De jongens van toen zijn de Flaviums, Railways, Gerrevinks, A tot Z ’s van nu. Muzikanten willen spelen en alleen maar spelen. Muziek delen met een grote passie. Dankzij Anja van Samsam werd dit een geweldig crisisbestendig gebeuren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!