Dronken automobilist aangehouden na negeren stopteken

Donderdag 6 november 2014

Door Redactie

De politie heeft woensdag 5 november in het centrum van Apeldoorn een 42-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden. De automobilist had een stopteken van een politiebiker genegeerd waarbij de agent wist te voorkomen dat zij werd aangereden. De man was er vandoor gegaan en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee surveillerende politiebikers zagen rond het middaguur een auto met hoge snelheid en slingerend in de binnenstad rijden. Een politiebiker ging op de weg staan en gaf de naderende automobilist een stopteken. De man negeerde het stopteken en de agent moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid door in de richting van het station. Via de portofoon waren andere politie-eenheden bijgepraat over het gebeurde en het kenteken van de auto was doorgegeven.

Verstopt
Niet veel later zag een surveillance-eenheid de auto in de verte over de Rosariumstraat rijden. De bestuurder parkeerde zijn auto en probeerde lopend te ontkomen. In de Kalverstaat had hij zich verstopt maar hier werd hij opgemerkt en aangehouden.

Weer gedronken
Hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek gedronken te hebben en blies 705 ugl. Het bleek dat zijn rijbewijs eerder was ingevorderd en om die reden probeerde hij aan de politiebikers te ontkomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Zijn auto is in beslag genomen en er vindt overleg met de officier van justitie plaats over de verdere afhandeling.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 06-11-2014 | 10:43

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!