Drukke Daphne blaast haar partijtje mee

Woensdag 2 januari 2019

Door David Levie

Ze mag dan met vijf concerten en evenzovele repetities in China lange dagen maken, Daphne Brouwer draait er haar hand niet voor om. Als eigenaar van het bedrijf Zuster 055 en nog een aantal nevenfuncties in de zorg is de 25-jarige Apeldoornse gewend aan lange dagen. Een werkweek van 60 uur is voor haar gewoon. Ook in de delta van Jangtze houdt Daphne contact met Apeldoorn. Ze heeft 14 zzp’ers (verpleegkundigen en verzorgenden) die voor haar werken en als er in Apeldoorn nood aan de man/vrouw is, moet ze op afstand de zaakjes alsnog in goede banen kunnen leiden.

Veredelde EHBO’er

Voor degenen die het nog niet weten, het Apeldoornse orkest MMT is momenteel op tournee in China. Daphne is één van de ruim zestig orkestleden die de trip meemaakt. Ze speelt trompet, puur voor ontspanning naar haar zeggen. Dat de groep van 81 muzikanten, begeleiders en technici voor eerste hulp en kleine kwaaltjes bij haar terecht kan vindt ze vanzelfsprekend. Met het predicaat ’veredelde EHBO’er’ heeft ze geen problemen. Haar bedrijf Zuster 055 richt zich op verzorging, verpleging, begeleiding en bijscholingen voor verzorgend personeel. Daarnaast is ze actief als consulent woonzorgtechnologie. Samen met haar aanstaande echtgenoot, een  personal trainer en voedseldeskundige heeft ze een eigen onderkomen in de wijk Zuidbroek. „Het weekend proberen we vrij te houden”, zegt ze opgewekt.

Leuk, maar zwaar

Haar wortels liggen in Eerbeek waar Daphne bugel speelde in de plaatselijke muziekvereniging Eendracht. Sinds twee jaar speelt ze trompet bij MMT en dat bevalt heel goed. China is voor haar onbekend terrein. Maar de eerste indrukken zijn heel positief. Als verpleegkundige heeft Daphne het niet lastig. Niemand van de groep heeft nog een beroep op haar moeten doen. Maar wat de muziek betreft is het allemaal behoorlijk pittig. „Het is leuk, maar zwaar.” Vanavond komt in Shanghai een eind aan de concertreeks. In het Grand Theatre, hartje stad. Daphne blaast dan ietwat moe maar voldaan haar partijtje mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!