Help de bevolking van Oekraïne

Ecorunners zijn klaar voor de Roparun

Dinsdag 21 april 2015

Door Joke de Wolde

Egbert en Monique Masselink/cityrunapeldoorn.nl

De deelnemende teams zijn aan het aftellen: over minder dan 5 weken start de Roparun, looptochten in estafettevorm vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam (beiden rond de 560 km), waarmee de teams geld inzamelen voor mensen die te dealen hebben met kanker. En dan gaat het duidelijk niet om het doen van onderzoek, maar om het verlenen van daadwerkelijke steun en (palliatieve) zorg.

Het afgelopen weekend bleek voor veel teams het uitgelezen weekend te zijn om een teamtraining te houden. Op de diverse social media kon je zien dat er veel teams actief waren. Zo ook het enige deelnemende Apeldoornse team aan de route Hamburg-Rotterdam, de Ecorunners. De Ecorunners vormen in deze tocht een bijzonder team. Waar andere teams elkaar afwisselen bij het lopen na 1 kilometer, en dan in een bus plaats nemen om hun volgende beurt af te wachten, wisselen bij de Ecorunners de lopers elkaar af door de etappe verder op de fiets af te leggen. Het zogenaamde run-bike-run principe.

De teamtraining is bij de Ecorunners niet alleen bedoeld om het fysieke te trainen, maar ook om de teamgeest te smeden. De appeltaart-stop is dan inmiddels ook een traditie. En zo te zien tijdens de aansluitende bespreking, waarbij alle puntjes nog eens op de i werden gezet, zit het met die teamgeest wel goed. Bedenk daarbij dat een team niet alleen bestaat uit lopers en fietsers, maar ook uit een teamcaptain, chauffeurs, die de teams tijdens de etappe van eten en drinken moeten voorzien, er zijn verzorgers mee om de spieren soepel te houden en blessures te voorkomen, er is een cateringteam dat bij de wisselplaatsen (kampen) zorgt dat de sporters op een prettige manier hun koolhydraten en zouten weer aangevuld krijgen en er is een team dat de kampen inricht en weer opruimt.

De Ecorunners komen op de avond/nacht van 24 op 25 mei rond 23.00 uur door het centrum van Apeldoorn. En niet alleen de Ecorunners natuurlijk, tussen 22.00 uur ’s avonds en ca 05.00 uur ’s ochtends komen ca. 125 teams door Apeldoorn lopen en fietsen. Hieraan voorafgaand wordt een Cityrun gehouden, waarbij Apeldoornse hardlopers een afstand van 2,5 of 5 kilometer door het centrum van Apeldoorn kunnen lopen. Deze twee evenementen vormen samen de Apeldoornse Hardloopnacht. Wil je hier aan mee doen, dan kun je je hier inschrijven www.cityrunapeldoorn.nl

Zowel de Ecorunners als het doorkomstteam hopen op een grote opkomst in de nacht van 1e op 2e Pinksterdag. Schrijf het vast in je agenda!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?