Eelco Sintnicolaas & Yvonne Hijgenaar beste Apeldoornse sporters

Maandag 14 januari 2013

Door Wim van Beek

Meerkamper Eelco Sintnicolaas is uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2012 in Apeldoorn. Sportvrouw werd baanwielrenster Yvonne Hijgenaar, sportploeg A1 Biljarts.

Sintnicolaas (AV’34) dankte zijn uitverkiezing vooral aan het feit dat hij in 2012 het stokoude Nederlandse record (nu 8506 punten)  op de tienkamp uit de boeken wist te krijgen. Daarnaast werd hij elfde op de Olympische Spelen, al was hij daar veel minder tevreden mee. Sintnicolaas kreeg van de jury de voorkeur boven clubgenoot Dennis Licht en karateka René Smaal.

Yvonne Hijgenaar speelde ook een bijrol op de Spelen in Londen, maar wist aan het einde van het jaar nog wel twee nationale titels in de wacht te slepen op het NK baanwielrennen in haar eigen woonplaats. Hijgenaar liet in de verkiezing mountainbikester Anne Terpstra en atlete Jip Vastenburg achter zich.

De verkiezing van A1 Biljarts tot sportploeg van het jaar was niet verrassend. De driebanders konden als enige van de genomineerde ploegen pronken met een landskampioenschap. Sporttalent van het jaar 2012 werd de jonge Melissa de Haan (7 kamp met 4386 punten) , net als Eelco Sintnicolaas, Dennis Licht en Jip Vastenburg lid van AV’34. En ondersteund door de STAA (stichting Apeldoorn Atletiekstad).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!