Een goede buur……..

Vrijdag 30 november 2018

Door Redactie

Een Goede Buur…… onder deze titel werken een aantal bewoners uit ’t Palet in de Mauvestraat in Orden al een paar jaar aan een leefbare buurt.

In hun appartementencomplex zijn de afgelopen jaren veel nieuwe mensen komen wonen. Eigenlijk ken je elkaar niet meer zo goed als vroeger en dat is jammer. ,,Als je elkaar kent kun je wat voor elkaar betekenen als je bijvoorbeeld een klusje te doen hebt of een keer naar het ziekenhuis moet.” zegt Koos de Hoogt.

De groep bewoners heeft verschillende feestelijke portiekbijeenkomsten gehouden met lekkere hapjes en veel contact. Ze geven ook een nieuwsbrief uit. Zo leer je elkaar weer kennen. Hierdoor zijn de bewoners van ’t Palet elkaar meer gaan helpen. Zo ontstond het idee om achter de flat een ontmoetingstuin te realiseren. Dat wordt een plek om gezellig te kletsen of te werken in de tuin. Met hulp van Stimenz, de Provincie, de Wijkraad, Goede Herder Kerk, Ons Huis en het doorzettingsvermogen van de enthousiaste bewoners is de tuin gerealiseerd. De buren uit de flats kunnen in maart gaan zaaien en gedurende het jaar groente en kruiden oogsten. Zo is er een prachtige plek om elkaar te ontmoeten ontstaan.

Vrijdag 7 december tussen 16.30 uur en 17.30 uur wordt de Ontmoetingstuin feestelijk geopend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Natuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!