Een geluksmomentje in het Oranjepark

Woensdag 13 juni 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Bijna dagelijks vertoef ik in het Oranjepark. Even maar. Meestal zie ik dan de mensen van de gemeente druk bezig met de vele plantsoenen. Brengen ze de schoonheid weer op orde, waar de mensen het niet altijd netjes achter laten. En hoewel me dat laatste misschien zou moeten irriteren, zie ik juist de harde werkers dat doen met veel zin en plezier. Alsof het park, dit buitenleventje, gewoon echt hun dingetje is. Eigenlijk is iedereen wel blij met hoe de dingen daar gaan zoals ze gaan in het Oranjepark.

En dus ik ook. Ik zie elke keer weer een prachtig park. En ondanks mijn hooikoorts geniet ik van de bomen die in bloei staan, hun kleur krijgen en zo her en der de prachtige zonnestralen doorlaten. Het gras groeit. De bloemen bloeien en zijn kleurrijk. Dan weer kijk ik over het water, waar de fontein in verschillende sessies het water de lucht in spuit. De eendjes hebben jongen en die ene verdwaalde Canadese gans zwemt er stoer bij alsof de jongen van hem zijn.

En dan straalt de zon verder over het park. Hij raakt met zijn stralen het water. Ook de druppels en spetters van de fontein, zodat er nog meer kleur komt in het park. Zonder een pot met geld aan het einde van wat ik waarneem, maar even een simpel (foto)moment van geluk.

Onbetaalbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!