Een mooie dag in het Oranjepark

Zaterdag 12 juni 2010

Door Max Dammers

Mag graag op een zonnige dag eventjes langs het Oranjepark fietsen. Even zien of er nog wat te beleven valt. En de afgelopen tijd word ik daarin nooit door het park teleurgesteld. Een spontane pot voetbal met hoog showgehalte, een geïmproviseerde barbecue of zoals afgelopen zaterdag een strak georganiseerd golftoernooi.

Jazeker, het jaarlijkse golftoernooi van Rotary het Loo heeft het Oranjepark als centrum. Diverse holes in en rond het water. Voor de veiligheid is het park wel deels afgezet met witte linten, maar vaste parkgasten trekken zich daar zoals dat hoort niets van aan. Alle bankjes zijn dus gewoon bezet en iedereen snapt zonder instructie dat “fore” even uitkijken betekent. Alleen de eenden zijn duidelijk zichtbaar teleurgesteld door de vele ballen die in het water plonsen.

De mode is misschien vandaag even tikje anders, maar de gemoedelijkheid en het geslenter blijft zoals het hoort in een stadspark. Het golftoernooi is een mooie traditie en brengt ook nog veel geld op voor de Voedselbank. Het was weer eens een erg mooie dag in het Oranjepark.

(foto D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!