Een welverdiende vakantie bij camping Zegenoord

Donderdag 30 mei 2024

Door Jasmijn ten Napel

Op vakantie gaan lijkt vanzelfsprekend, helaas is dit in de praktijk anders. Dankzij een bijzonder initiatief bij Camping Zegenoord in Loenen, is dit voor meer mensen mogelijk. In samenwerking met Stichting Stimenz bieden ze plekjes aan voor mensen die er even tussenuit moeten. Buurtregisseur Claudia Bleijerveld vertelt ons meer.

Een jaar geleden werd Stimenz benaderd door camping Zegenoord met een bijzonder verzoek. Zij vroegen Stimenz om mee te denken over hoe we samen iets konden betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Claudia Bleijerveld vertelt: “Dit leidde tot een prachtig initiatief dat nu volop in werking is.”

In samenwerking met maatschappelijk werkers hebben ze onderzocht wat beide partijen voor deze mensen kunnen betekenen. “We zijn samen het gesprek aangegaan,” legt Bleijerveld uit. “Al snel kwamen we op het idee om gezinnen die er aan toe zijn om op vakantie te gaan, maar normaal gesproken die kans niet hebben, een weekje ontspanning aan te bieden. Zo kunnen ze even ontsnappen aan de dagelijkse stress en in een andere omgeving tot rust komen,” voegt ze toe.

Vakantie in de natuur

Vanaf maart tot oktober biedt camping Zegenoord een volledig kosteloos verblijf aan voor deze gezinnen. Dit is inclusief een tent met de complete inboedel. Enkel eten en drinken, een kussen en dekbed moeten zelf meegenomen worden. “We komen in contact met deze mensen via ons maatschappelijk netwerk, de huisarts stuurt mensen door en we benaderen scholen,” voegt Claudia toe. Het doel is om hen, die normaal gesproken niet op vakantie kunnen, een onvergetelijke week te laten genieten.

“Wij zorgen alleen dat de tent al klaar staat, zodat ze meteen bij aankomst kunnen beginnen met vakantie vieren. Het is een natuurcamping zonder stroom, maar er zijn wel oplaadpunten voor je telefoon,” legt ze uit. Dit zorgt ervoor dat families alle gemakken hebben zonder dat ze het gevoel hebben iets te missen.

Dankbaarheid

De reacties van de gezinnen zijn positief. “Een gezin met vier kinderen vertelde ons hoe dankbaar ze waren. Normaal gesproken brengen ze hun tijd thuis door, maar nu konden ze echt even weg. De andere omgeving gaf hen het gevoel dat ze echt op vakantie waren. We hebben nog plekken over en hopen nog vele gezinnen een onvergetelijke vakantie te kunnen bieden,” sluit Claudia af.

Meer weten? Neem dan contact op met c.bleijerveld@stimenz.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!