Help de bevolking van Oekraïne

Zonnige dag met muziek en theater in centrum

Zondag 5 augustus 2018

Door Gerard Oltmans

Het was vandaag (zondag 5 augustus) zo’n dag waarin iedereen, slenterend door het centrum van de stad, in elke straat en op elk plein kon genieten. Zon, muziek, theater, een curiosamarkt, de winkels waren open; een ontspannen de sfeer en het was gezellig druk op de terrassen. Niet te druk, maar gewoon gezellig druk.

Op de curiosamarkt was het stil, maar dat was ook logisch, want aan de andere kant van het Raadhuis en het Stadhuis trok de Terrassen Parade door de stad. Met een keur aan artiesten, die voor elk terras in de binnenstad een kort optreden gaven. Straattheater, muziek of een combinatie van die 2. Dat de temperatuur gemoedelijk maakt, bleek bij de gefingeerde oversteekplaats; na een dwingend verzoek van een ‘vreemde’ vent in een veiligheidshesje, stapte elke fietser af en stak lopend de zebra over.

In aansluiting op dit rondtrekkend circus hadden sommige zaken voor eigen vertier gezorgd. Op het Raadhuisplein dacht Bert Louissen na de soundcheck…. ‘Mooi weer, leuk publiek….laat ik maar gelijk beginnen’. Tja, en als dan de Terrassen Parade eerst aan de beurt is, heerst er een korte verwarring; Jij? Ik? In goede harmonie kon de Terrassen Parade beginnen. De beloning was applaus en een patatje voor de Vreemde Vogel.

De Waarzegster had alleen positieve en diepzinnige voorspellingen en de accordeonist wist elk terras aan het ‘meezingen’ te krijgen. The Bottles gingen bij ’t Cafeetje van Marja ‘down to memory lane’ en zetten een deel van hun gage om in bruine boterhammen (al dan niet vloeibaar) en Salvatore G paste met zijn Spaanse gitaarmuziek perfect bij de temperatuur.

Heb ik ze daarmee allemaal gehad? Nee, want eenmaal aangekomen bij de Stadsoase bleek het daar ook gezellig druk. En voor je daar weer weg bent…

Maar wat ik gemist heb, hoop ik volgend jaar weer tegen te komen, want dit feestje was voor herhaling vatbaar!

Koopzondag 5 augustus in de Binnenstad van Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?