Eerste Kroondomein Het Loo Marathon op 4 februari

Maandag 19 september 2016

Door Redactie

Kroondomein Het Loo en de Midwinter Marathon zijn een unieke samenwerking aangegaan. Als nieuw onderdeel van de 44ste editie van de Midwinter Marathon wordt op zaterdag 4 februari samen met de Apeldoornse atletiekvereniging AV’34 de Kroondomein Het Loo Marathon georganiseerd, bestaande uit één grote ronde van 42 kilometer. Start en finish is bij Wildpark het Aardhuis (Hoog Soeren). De route van de trail voert door een uniek landschap, voornamelijk bestaande uit bossen en heidevelden. Daarnaast worden twee authentieke buurtschappen aangedaan: Gortel en Niersen, twee pareltjes verscholen in de bossen van Kroondomein Het Loo.

Opzet van de trail
Bij de Kroondomein Het Loo Marathon staat genieten van en respect voor de natuur op de eerste plaats. De trail is bedoeld als een recreatieve loop en heeft beslist geen wedstrijdkarakter. Er is dan ook geen tijdwaarneming. Er wordt in samengestelde groepen gelopen onder begeleiding van pacers van AV’34 en fietsers van de Mountainbikeclub Bar End. De groepen worden samengesteld op basis van door de lopers vooraf opgegeven trainingslooptijden (tussen de 3 en 5 uur). Elke groep bestaat uit maximaal 20 lopers. Een trailrun kenmerkt zich door kleinschaligheid, zo ook de eerste Kroondomein Het Loo Marathon. Tijdens deze eerste editie is er plaats voor maximaal 125 lopers. De groepen starten om 10.30 uur. De laatste groep wordt omstreeks 15.30 uur terug verwacht (maximaal 5 uur).

De lopers worden in Het Aardhuis ontvangen met koffie of thee. Ongeveer halverwege is er één verzorgingspost. Het is van belang dat lopers hun eigen hardlooprugzakje meenemen met voldoende drinken en eten voor onderweg. Na afloop van de trail staat er sportdrank, warme erwtensoep en roggebrood voor de lopers klaar. Daarnaast ontvangt iedereen een speciaal ontworpen aandenken aan deze eerste editie van de Kroondomein Het Loo Marathon.

Globale routekaart
Op de website www.midwintermarathon.nl is een globale routekaart opgenomen. Uiterlijk één week voor het evenement ontvangen deelnemers het startnummer en een gedetailleerde kaart van de trail en de gpx en crs files voor de navigatie. Overigens is de route niet gemarkeerd, maar uiteraard bekend bij de pacers en de fietsers.

Aanmelden
Aanmelden kan vanaf 15 oktober 2016 via de website www.midwintermarathon.nl. De kosten voor deze unieke loop bedragen € 25,- per persoon. Hiervan wordt € 5,- gedoneerd aan het Kroondomein Het Loo voor het project ‘Boekweitakkers en bloemenweides rondom Niersen’.

Uniek gebied
Kroondomein Het Loo is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland met een oppervlakte van bijna 10.500 hectare. Het kent uitgestrekte bos- en heidegebieden die worden gekenmerkt door natuurschoon, stilte en rust. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild: edelherten, reeën en wilde zwijnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!