Eigen Huis & Tuin zet stukje Kerschoten in de bloemen

Zondag 3 april 2011

Door Inge

Het Eigen Huis & Tuin team bezocht op 30 maart De Straat van de week: “Celsiusstraat, Buys Ballotstraat, Marconistraat”. 8 gezinnen deden mee. De straat werd afgesloten, voor de kinderen (en later ook hun klasgenootjes die allemaal kwamen kijken) stond er een groot springkussen, er werd getafeltennist en gevoetbald maar natuurlijk ook GEKLUST.
Samen met Lodewijk vulden de 18 kinderen allemaal bloembakken met vrolijk gekleurde bloemen. Intussen was Thomas in een van de tuinen aan het timmeren en zagen. Quinty babbelde de boel aan elkaar. Verder liep er een heel team rond van cameramensen, mensen voor het geluid, de bloemenman, mensen die bbq’s moesten brengen en daarop de hele dag bleven wachten, allerlei mensen met papieren in hun handen, kortom volle bak. Op de uitnodigingen die her en der hingen stond al vermeld dat we aan het eind een tuinfeestje met zn allen gingen houden. Gelukkig hadden we als buurt zelf al voor de nodige lekkere hapjes en drankjes gezorgd, want voordat het stylingteam klaar was met versieren hadden die 18 kindertjes toch echt wel reuzetrek na de hele dag buitenspelen.
Na de opnames (net op tijd, want het begon te regenen) was de hele ploeg in een mum van tijd vertrokken. Al het materiaal was gelijk met de stylistes verdwenen. De tuin waar het allemaal gebeurde bleef achter – wat kaal maar wel met een mooie tafel.
Wij hadden als buurt vooraf toch een wat ander idee gekregen van het ’tuinfeestje’ zoals op de uitnodiging stond, maar uiteindelijk hebben we ons eigen zeer gezellige tuinfeestje gehouden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!