Einde dreigt voor ‘De Blauwen’…

Zaterdag 22 december 2012

Door Armon Veeneman

Alsof het zo moest zijn.
Je komt aan op Sportpark Berg & Bos en de lucht is grauw die zorgt voor een bedroevende sfeer. Bij binnenkomst word je geconfronteerd met het blauwe bord ‘Veluws Trots’  waarbij mij gelijk de gedachte naar binnen schiet: Trots? Waarop? Het is namelijk al weer zo’n 9,5 jaar geleden dat  AGOVV begon aan zijn tweede periode in het profvoetbal, maar echte sportieve prestaties bleven uit.  Als je het gestuntel van de beleidsbepalers van de club daarnaast legt,  dan kun je niet echt spreken van ‘trots’…  Dan was het ook nog eens vrijdag 21 december 2012, volgens de Maya-kalender  het einde van de wereld.  Dat was het gelukkig niet, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat de 21e december 2012 wel de boeken in als de laatste wedstrijd van AGOVV in het betaalde voetbal . Dit duel  ging ook nog is onterecht verloren: 0-2.

De bedroevende sfeer in het stadion kenmerkte de situatie rondom AGOVV. Met een toeschouwersaantal van 1638 en een zeer stil stadion was alles al meteen gezegd. Niet dat dit de andere wedstrijden anders was, maar nu het faillissement nabij lijkt te zijn viel het toch een beetje extra op. Van die sfeer was bij de Fortuna Sittard supporters niks te merken, die met een vol uitvak hun club toezongen.

De 11 spelers van AGOVV die op het veld stonden probeerden er, net als de laatste wedstrijden, er nog het beste van te maken en streed voor elke bal. AGOVV mocht het spel maken en was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Dit resulteerde in een aantal kansen, waarvan die van middenvelder Kros nog de grootste was: Na goed doorzetten van Kortzorg aan de linkerkant bereikte hij topscorer Godee die op zijn beurt Kros bediende, de middenvelder was te onrustig en schoot, bijna onmogelijk, de bal over het doel van Fortuna doelman Kaya.  Ongeveer twintig minuten later was het Kortzorg die met een subtiele passeerbeweging tussen twee verdedigers van Fortuna heen glipte, maar zijn zoveelste schot in de eerste helft opnieuw gekeerd zag worden door Kaya.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet, maar was het Fortuna die uit zijn eerste de beste kans direct toesloeg: Aanvoerder Voorn legde de bal over de verdediging heen, precies op maat voor de op randje buitenspel staande N’Koyi die simpel afmaakte: 0-1.  Na de 0-1 kreeg AGOVV nog een aantal kansen waarvan Kortzorg het dichtst bij de gelijkmaker was. Na een goede opgezette aanval kwam de bal bij invaller Laghmouchi terecht die Kortzorg bereikte, maar de vleugelaanvaller zag zijn inzet op de paal belanden. In de rebound schoot Godee nog op de keeper. In de blessuretijd kwam er zelfs nog de 0-2 bij voor Fortuna nadat Nepomuseno de bal afsnoepte van Cruz Vicente en de bal opzij legde voor N’Koyi die vervolgens heel simpel zijn tweede treffer van de avond kon maken.

Zo verloor AGOVV dus en leeft de club, inclusief spelers en trainers, in onzekerheid van wat er gaat gebeuren.  De gemeente en amateurs zijn niet bereid om mee te werken aan het reddingsplan van Henk Timmer. Aankomende week ongetwijfeld meer nieuws.

Opstelling AGOVV: Hengelman – De Corte (73. John) , Tissingh, Evers, Cruz Vicente – Pinarci, Receveur, Kros (57. Laghmouchi)  – Godee, Schulmeister, Kortzorg

Opstelling Fortuna:  Kaya – Hendrickx (77. Turan) , Mannes, Vets, Schroyen – Kruijsen, Voorn, Cevik – Khalouta (57. Briels), N’Koyi, Diaz (77. Nepomuseno)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!