Eindelijk een visie!

Donderdag 22 april 2010

Door Redactie

Met toenemende juichstemming las ik de ‘Marktscan en Visie Binnenstad Apeldoorn’. Klinkt niet echt sexy maar de inhoud is helemaal naar mijn hart. De dames en heren van het onderzoeksbureau bevestigen namelijk precies dat, wat ik al jaren zie.

Het Caterplein bijvoorbeeld. Moet toch dé uitgaansplek van Apeldoorn zijn. Maar wat zit er al jaren op de meest in het oog springende locatie? Een Hi-Fi zaak! Dat verzin je toch niet! Het hele pand wordt verkracht door het vol te stouwen met dozen en apparatuur. Een zielloze hut is het. Terwijl het pand zich uitstekend leent voor horeca. Op de plek waar nu bergen fietsen worden neergekwakt, kun je een prachtig terras in de zon maken. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat die mannen daar nog steeds zitten. Maar er gloort hoop. Het onderzoeksbureau noemt het plein ‘verrommeld’ (dat zeg ik), adviseert sloop (uitzetting is voldoende) en meer ruimte voor terrassen (dus).

Het Raadhuisplein is nog zo’n mooi voorbeeld. Het heeft alles in zich om het bruisend hart van Apeldoorn te zijn, alleen moet het hoog nodig gedotterd worden. En wel aan de rechterkant. Weg met die tassen, brillen, reizen en auto-onderdelen. We willen levendigheid. Het onderzoeksbureau oppert een paar uitstekende ideeën zoals een Grand Café, een hotelletje, terrassen. Kijk, daar gaat een hart van kloppen.

En het rapport behelst nog veel meer: een frivoler marktplein, een mooie bioscoop, theatertjes, een levendig Oranjepark. Ik zeg, doen Apeldoorn! Ga d’r voor en neem die stap van uit de kluiten gewassen dorp naar bruisende stad!

Saskia Paulissen
Geschreven voor Eigen! Voorjaar 2010

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Horeca
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!