Eindexpo cursisten beeldende kunst bij GIGANT en Klein Berlijn

Dinsdag 15 mei 2018

Door Redactie

In mei en juni exposeren cursisten beeldende kunst hun werk in de huiskamer van GIGANT én bij Klein Berlijn. Er is werk te zien in diverse beeldende disciplines. De expositie is gratis toegankelijk.

Locatie GIGANT

Fotografiecursisten van Mieke Gresnigt werkten aan het thema ‘glinstering’. Ze verbeelden de letterlijke betekenis, maar ook de overdrachtelijke: via glitter naar glamour. Daarnaast tonen cursisten van Gosia Kalisciak werk gemaakt in de beeldhouw- en glasfusingcursus, hangt er werk van leerlingen van Margreet Heinen (modeltekenen) en werkten de cursisten van Charles Michels (tekenen en schilderen) aan persoonlijke thema’s. Zoals snel en vrij leren schilderen, op zoek naar herhalende motieven, basistechnieken zoals dekkend en transparant schilderen, verschillende structuren en het onder de knie krijgen van contrasten en harmonieën. De expositie bij GIGANT is te zien t/m 20 juni.

Locatie Klein Berlijn

Jongeren (12 t/m 16 jaar) van de cursus Tekenen en schilderen exposeren t/m 30 mei met hun werk bij Klein Berlijn (hoofdstraat 34, Apeldoorn). Ze werkten met het thema (Sur)realisme in diverse technieken. Ze maakten o.a.: realistische portrettekeningen met houtskool, surrealistische droomschilderingen in aquarel, Oost-Indische inkt, balpen en pastelkrijt. “De tentoonstelling bij Klein
Berlijn is een bizarre combinatie van werkelijkheid en schijnwerkelijkheid geworden.” vertelt Susan Nieboer, docente van deze cursisten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!