En de Apeldoornse Cultuurprijs gaat naar……..

Maandag 19 november 2018

Door Pedro Waldenaar

Het is zondagmiddag en het is koud! Tijd voor vermaak; tijd voor Gigant.

In het muziekcafé mogen we genieten van een talkshow-achtige setting, onder leiding van Frequenzy, waarin de singer-songwriter Austin Miller en de zeskoppige Nijmeegse band Juneville de hoofdrol spelen. Vooral deze laatste band laat op het publiek een verpletterende indruk achter: het is muziek recht uit het hart! De band gaat voor kwaliteit: mooie teksten, ondersteund door het prachtige, subtiele spel van de band, is aanleiding voor een muisstil publiek, dat met bewondering luistert en kijkt. Dit is een band met een belofte!! Een zeer aangename verrassing.

En…..het kan niet op: In de Popzaal mogen genieten van Jazz ’n Blues, onder leiding van de Guus Essers Band. Voor de derde maal weet deze band een volle zaal te trekken. En dat op zondagmiddag. Als ik binnenkom hoor ik het legendarische nummer “Take Five” van Dave Brubeck, het nummer uit 1959 dat door zijn ongewone maatsoort nog altijd weet te beroeren. Schalen met gratis warme snacks gaan rond, de stemming in de zaal is ontspannen.

En deze ontspannen sfeer ontlaadt zich volledig als enkele leden van de bluesband Flavium het podium betreden en samen met de huisband ervoor zorgen dat de Popzaal een Danszaal wordt! Vooral bij de bekendste hit van Flavium “Nightlife” gaat het los: het roept associaties op van nauwe stegen, zwetende lijven, toeterende taxi’s en van 2de kans/hands huwelijken, morgen bestaat niet: we leven nu en we dansen, dansen, dansen de zondagmiddag uit. En op het eind van de middag maken we kennis met de prachtige dames: Irene, Sylvia en Emma.

Ik weet het zeker: De Apeldoornse cultuurprijs gaat dit jaar naar het Pop, Film en Danspaleis Gigant: Summa Cum Laude.

18 november 2018, Gigant, Pedro Waldenaar.

De Jazz club Gigant wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: Mulder Systems, Bart Lauw huiswerkbegeleiding, Veluwe 65 plus uitzendbureau en Keymusic.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!