Ere-ereburger van Apeldoorn

Vrijdag 28 januari 2011

Door StrangeArt

Diegenen die wel eens een raadsvergadering bezoeken kennen de korte brede gang naar de raadszaal.
Aan het eind van deze gang is een fotogalerij  van oud burgemeesters. Aan het begin van de gang een galerij met foto’s van ereburgers van Apeldoorn. In mijn naïviteit dacht ik dat de op de foto getoonde ereburgers de enige waren. Na een bezoekje aan de website van Apeldoorn bleek dat er meer zijn (terzijde, een complete lijst ontbreekt trouwens, alleen de laatste jaren zijn vermeld)

Blijkbaar zijn er ook nog “ere” ereburgers.

Wanneer wordt je ereburger?

Motivatie bij Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, de enige foto’s die er hangen:

 “Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben volgens het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn een speciale band met de gemeente. Sinds de voltrekking van hun huwelijk, woensdag precies veertig jaar geleden, woont het stel in Apeldoorn. Hun vier zonen groeiden hier op. De oudste zoon, prins Maurits, en de derde zoon, prins Pieter-Christiaan, trouwden in Apeldoorn. Daarnaast is prinses Margriet lid van de raad van toezicht van Paleis het Loo Nationaal Museum en beschermvrouwe van de Stichting Apenheul Apeldoorn”

Nog 5 jaar en ik woon 40 jaar in Apeldoorn, 2 kinderen hebben hier op school gezeten en zelf heb ik wat maatschappelijke functies bekleed. Een minpunt zou kunnen zijn dat mijn kinderen niet zijn getrouwd maar samenleven.

Maar er blijft hoop, 2016 (als ik hier 40 jaar woon) wordt een belangrijk jaar, misschien wel ereburger van Apeldoorn, dan kunt u mij eens bekijken in die korte brede gang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!