Estafettestokje 2 voor Laura Visser

Zondag 30 juni 2019

Door Redactie

Zoals vorige week gemeld, brengen de energieregisseurs van Apeldoorn tot en met oktober wekelijks een verhaal over iemand die zich inzet voor duurzaamheid en/of een betere wereld. Elke week krijgt weer een nieuwe Apeldoorner het ‘groene estafettestokje’. Vorige week kreeg Tiphaine Bresser als allereerste het stokje en zij draagt deze nu over aan Laura Visser.

Laura Visser is een geboren en getogen Apeldoornse. Ze is moeder van de tweeling Sara en Noor en daarnaast zullen velen haar kennen van de kaaswinkel ‘Het Kaaslokaal’ in het centrum van Apeldoorn. Ze vindt het belangrijk om stil te staan bij duurzaamheid. ,,De aarde wordt teveel uitgeput en ik vind dat we daar steeds meer en steeds weer bewust van moeten zijn. Ik probeer met kleine aanpassingen een hele kleine bijdrage te leveren. In de winkel proberen we mensen, zonder al te belerend te zijn, te wijzen op duurzame keuzes”, licht ze toe. ,,We stimuleren onze klanten bijvoorbeeld om hun eigen verpakking mee te nemen. Daarnaast verkopen we veel biologische producten. We verkopen zo min mogelijk wegwerk verpakkingen, zo hebben we bijvoorbeeld yoghurt in glazen (statiegeld) flessen. Zelf wil ik ook minder afval creëren. En ik ben actief in het Apeldoornse Plog team. Met dit team gaan we hardlopend/lopend door Apeldoorn en ondertussen afval prikken.”

Haar droom voor Apeldoorn is dat er letterlijk meer groen mag komen. ,,Er ligt geen afval meer in de bermen en er is nog meer groen in de stad. Dus ook rond scholen, bedrijven en instellingen minder of geen tegels en meer tuinen. Meer tuinen voor iedereen in verschillende vormen, dus met bloemen, maar ook groente en fruit om te kunnen plukken. Geen uitlaatgassen meer van auto’s, dus het fietsen stimuleren en alleen openbaar vervoer, scooters, vrachtwagens en auto’s op elektriciteit. Verder zullen de daken ook groen worden, dus daken begroeid met sedum maar ook terrastuinen. In deze stad staan ook nog meer bomen en zullen er geen bomen gekapt worden voor economisch gewin, maar alleen als een boom ziek is. Ze zorgen voor rust, koelte en geven ons natuurlijk schone lucht. Bijvoorbeeld in het verbouwde winkelcentrum Oranjerie. Dat lijkt een kale boel te worden. Ik geloof dat groen heel veel goeds met mensen doet. Het is leuk dat de gemeente Apeldoorn open staat voor inbreng. Dus we zijn hiermee ook in gesprek geweest over de plannen en kunnen onze ideeën kwijt. Dus heb je vragen of ideeën, ga dan ook zeker even met de gemeente in gesprek.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!