Eten in de sushi-fabriek

Zaterdag 7 september 2013

Door Niels Damstra

Het bespreken van je voedsel is hip op Apeldoorn Direct (1,2,3). Ik kan dus niet achterblijven.

Vandaag deel ik mijn ervaring met sushi-fabriek Shabu Shabu. Deze sushi-tent opende kort geleden haar deuren in het voormalige pand van de Rabobank op het Marktplein. Je kunt tegen een vaste prijs onbeperkt voer bestellen, met uitzondering van enkele ‘speciale’ gerechten.

Als je binnenkomt merk je pas hoe enorm groot het restaurant is. Een vriendelijke meneer, voorzien van een soort undercover-agent-headsetje, begeleidt je naar één van de 100 tafels die het restaurant telt. Zodra je bent gesetteld komt een ander persoon, in ons geval een vrouw met zo’n zelfde undercover-uitrusting, een tablet bezorgen. Ze legt je uit dat je met deze tablet je bestelling kunt doorgeven.

Het werkt heel simpel: op het tablet bevinden zich plaatjes van gerechten. Je klikt op het plaatje, drukt op bestellen en klaar. Er komt geen menselijk contact te pas aan de bestelling van je gerechten. Een goed restaurant voor sociaal gestoorde mensen zoals ik dus.

Nadat je een bestelling hebt geplaatst komen vrijwel direct de bestelde gerechten op tafel. Overdreven? Nee! Het record was zo ongeveer binnen 20 seconden. Na een uur in het sushi-restaurant gezeten te hebben, zijn er bij ons 36 gerechten besteld, bezorgd en opgegeten. Dat is dus gemiddeld 1,2 gerecht per 2 minuten. Ik heb het restaurant dus ook ervaren als een soort sushi-fabriek. Efficiënt, maar niet echt gezellig.

De kwaliteit van het eten was acceptabel. De rijst van de sushi was meestal net iets te droog. Maarja, wat wil je ook. Alles ligt natuurlijk al klaar om het snelle proces niet in de weg te liggen. De niet-sushi gerechten waren op zich best goed, al heb ik beter gehad.

Als je dus snel sushi wilt eten in een McDonald’s setting, dan is Shabu Shabu een prima restaurant. Wil je sfeer, romantisch tafelen, lang zitten en een ober die vertelt wat er op je bord ligt? Loop dan maar een stukje verder de stad in.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!