Europe Direct Apeldoorn mag werkzaamheden voortzetten in CODA  

Woensdag 24 januari 2018

Door Redactie

CODA Bibliotheek

Vanaf 2013 maakt CODA onderdeel uit van het Europe Direct Informatienetwerk (EDIC’s). Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie, biedt de burger informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma’s van de Europese Unie. CODA is trots om te melden dat Europe Direct Apeldoorn haar werkzaamheden in de periode 2018-2020 mag blijven voortzetten. Het directoraat-generaal van de Europese Commissie heeft de aanvraag gehonoreerd. In totaal waren er in Nederland 18 aanvragen, waarvan er 12 zijn gehonoreerd. Met de subsidie wordt de personele capaciteit en de informatiestructuur gefinancierd. 

De toekenning betekent dat u de komende drie jaar weer interessante en informatieve evenementen met een Europees tintje kunt verwachten. Daarnaast kunt u bij het EDIC-paviljoen op de eerste verdieping van CODA Centrale Bibliotheek terecht voor gratis informatiemateriaal over de Europese Unie.

Europe Direct Informatiecentra

Het netwerk van Europe Direct-Informatiecentra is één van de belangrijkste instrumenten van de Europese Unie om burgers voor te lichten over de Europese Unie en haar activiteiten. De Europe Direct-Informatiecentra geven niet alleen informatie over Europese zaken, maar organiseren ook voorlichtingsbijeenkomsten, debatten, workshops en andere activiteiten. Europe Direct is niet alleen in Apeldoorn gevestigd, maar ook in Eindhoven, Alkmaar, Almere, Groningen, Maastricht, Middelburg, Amsterdam, Den Haag, ‘s-Gravenland, Utrecht en Nijmegen.

Human Library

Afgelopen jaar organiseerde EDIC Human Library in CODA Centrale Bibliotheek. Bezoekers konden er die dag ‘levende boeken’ lenen. Dit zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Human Library wil bezoekers uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Klopt dat wat we denken wel met de werkelijkheid? Onder meer een vluchteling, een politieagent, een dakloze, een kunstenaar en een Reiki master zaten klaar om geïnteresseerden hun levensverhaal te vertellen. Europe Direct brengt Europees beleid dichter bij de mensen. In dit geval ging het om respect voor diversiteit. Wij wonen met heel veel verschillende mensen in Europa, soms zonder veel van elkaar te weten. Met de Human Library komen mensen nader tot elkaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!