Expositie ‘Het kan beter!’

Maandag 3 januari 2011

Door Ingeborg

Gisteren, zondag 2 januari was het dan zover. De expositie van Peter Vroon & Chris Wolters, ‘Het kan beter’. Wat wordt daarmee bedoelt? Zij vinden dat een aantal plekken, plaatsen en gebieden in en rondom Apeldoorn ‘beter kunnen’.
Beter wat? Bijvoorbeeld, beter opgeruimd, beter onderhouden, beter opgeknapt, enz. Peter Vroon is fotograaf en had van deze plekken foto’s gemaakt wat hij, samen met Chris, vond dat beter kon. Chris heeft daar prachtige teksten bij gemaakt. Dit alles werd samen op een doek geplaatst.
Toen ik Chris sprak bleek dat het ook wel eens andersom was geweest. Hij had teksten en zij hebben daar de plekken bij gezocht. Enkele voobeelden; een foto van een asbest plek bij het Gelre Ziekenhuis, een weiland waar afval in gedumpt was, de grote bloembak bij het CODA museum die omgetrapt is of een huis bezet door krakers die de boel daar hebben vernield.
Er waren een aantal foto’s die mij echt raakten en het viel mij op dat ik redelijk veel van deze plekken kende. Die plekken kunnen inderdaad beter dacht ik gisteren. De teksten erbij maakten het verhaal compleet.
Een prachtig initiatief van die twee mannen. En ik hoorde in de wandelgangen dat er al ideeën zijn voor een nieuwe project. Kom maar op!

Voor de opening hadden ze Olaf Prinsen geregeld, ook goed gedaan heren. Heerlijke hapjes en een gave band maakte de expositie tot een topmiddag.

Wil je deze expositie nog bewonderen? De doeken hangen nog een tijd bij Sam Sam. Ze zijn overigens voor een prikkie te koop. Echt een aanrader!

Foto: StrangeArt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!