Extra aandacht CODA voor leesbevordering jeugd

Woensdag 28 december 2016

Door Redactie

Archief

Kinderen meer aan het lezen krijgen is nu een specifiek doel voor CODA voor de komende jaren. Een amendement van de ChristenUnie werd hiervoor door de voltallige raad bij de behandeling van de Cultuurnota aangenomen.

In oktober probeerde de partij nog een extra bedrag van 50.000 euro per jaar vrij te maken voor de bibliotheekvernieuwing van CODA. Ook toen werd ervoor gepleit om gericht in te zetten op het aan het lezen krijgen van kinderen en jongeren. Dit extra budget vond echter geen meerderheid in de raad, men vond het prima als CODA daar op eigen houtje een plan voor zou maken.

Vorige week donderdag werd besloten over de Cultuurnota 2017-2020. Opnieuw diende de ChristenUnie een amendement in, met als doel de ambitie op te nemen om toch actief de strijd aan te gaan met de zgn. ‘ontlezing’, door actief te gaan werken aan méér jeugdleden en meer focus te leggen op de basistaak: boeken (digitaal of papier) uitlenen, en zorgen dat óók kinderen en jongeren thuis lekker met hun neus in een boek zitten. Want lezen is een noodzakelijke taalvaardigheid die je nodig hebt om op school en in de maatschappij mee te kunnen doen.

Uiteindelijk werd het amendement in aangepaste vorm unaniem aangenomen: de raad sprak uit dat in het bibliotheekwerk van CODA ‘leesbevordering onder jeugd in het bijzonder extra aandacht krijgt’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!