Feesten zonder voldoende toiletten

Zondag 9 mei 2010

Door PeterB.

Op 29 en 30 april werden 2 feesten gehouden op het Stationsplein.  Als bewoner van de Sophialaan zat ik eerste rang. Mooi te zien hoe iedereen zich vermaakte, de drank vloeide rijkelijk en dat laatste hebben wij geweten!

Al snel waren er feestgangers die naar de WC moesten. Echter die stonden slechts aan 1 kant van het plein. De Sophialaan werd snel als toilet ontdekt. Letterlijk overal plasten ze (tegen muren, door roosters van garages, via het loopdek over de auto’s, tegen toegangsdeuren van de Wereld en Suisse, de trappen van de stadswoningen, het belastingkantoor of gewoon ongegeneerd midden op de straat.

We hebben alles gedaan om het wildplassen tegen te houden, o.a. door uren buiten op straat te lopen en te proberen om de plassers te bewegen een toilet te zoeken. We hebben de politie gevraagd om op te treden. Antwoord “We geven het door en u moet uw klachten bij de gemeente/organisatie neerleggen”.  Je zou denken dat er na de klachten op dag 1 er maatregelen genomen zouden worden om herhaling op dag 2 te voorkomen. Helaas, dus hebben we op 30-4  hetzelfde meegemaakt.

De beveiliging is volgens eigen zeggen er niet voor om wildplassen tegen te gaan ( deden het zelf ook), zij vonden ons maar lastig.  Ik weet wel dat als er een batterij toiletten op strategische plaatsen had gestaan (we kijken liever tegen toiletten aan dan tegen de wildplassers) wij meer van het feest hadden genoten.

We voelen ons als bewoners niet echt serieus genomen. Wat heeft de politie-gemeente-organisatie gedaan met de klachten mondeling en per telefoon om het op de tweede dag te voorkomen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!