Festival Zoet komt naar Apeldoorn

Dinsdag 4 april 2023

Door Kevin van Es

Een nieuw, zoet evenement in Apeldoorn. Laat je verleiden door de zoete smaken en betoverende sfeer van Festival Zoet, dat dit jaar voor het eerst de stad op zijn kop zet op het Zwitsalterrein! Mariël de Jong, woordvoerder van Festival Zoet, vertelt over het driedaagse evenement.

Richting het oosten

Het festival heeft sinds kort twee nieuwe eigenaren, namelijk Maureen van Haaren van By Maureen, een communicatieadviesbureau in Apeldoorn, en Tim Koldenhof van Koldenhof Producties & Events. Na 10 geslaagde edities in het Noorden van het land komt het evenement naar Apeldoorn. Volgens Mariël is er nog getwijfeld over de locatie in Apeldoorn voor het zoete event: “In eerste instantie dachten we aan Paleis Het Loo, maar dit werd lastig qua parkeren”, aldus Mariël. De woordvoerder noemt de locatie zeker geen tweede keus: “We vinden de locatie fantastisch, het is meer industrieel dan het landgoed en het park waar Festival Zoet voorheen plaatsvond”, vertelt Mariël.

Het evenement

Festival Zoet biedt meer dan alleen lekkers aan. Je kunt je laten inspireren door een van de workshops of bakdemonstraties, gegeven door onder anderen toppatissiers, tijdens het smaakvolle festival. Het evenement is geïnspireerd door het populaire ‘Heel Holland Bakt’, een ex-deelnemer van het tv-programma geeft een demonstratie in het baktheater. De workshops zijn te volgen voor jong en oud. Verder is er een braderie, muziek en ander entertainment.

Festival Zoet wordt gehouden van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Meer informatie en tickets kun je vinden op de website van het zoete evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!