Fietsmaatjes Apeldoorn zoekt mede initiatiefnemers

Woensdag 29 september 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

In en rondom de gemeente Apeldoorn kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Fietsmaatjes is een initiatief dat iedereen die niet zelfstandig kan fietsen in staat stelt om dat wel te doen. Samen met een fietsmaatje, een vrijwilliger, gaan ze dan op een elektrisch ondersteunde duofiets op pad. Nu zijn duofietsen vaak alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.

Wie zoeken ze?

Met een team van minimaal 6 mensen willen ze Fietsmaatjes Apeldoorn in de steigers zetten. De te verdelen rollen in deze fase zijn onder meer: voorzitter, secretaris, penningmeester, inkoop duofietsen, PR en websitebeheerder, vrijwilligersbegeleider.

Wat hebben ze te bieden?

Een enthousiast team. Samen iets nieuws op zetten, daar krijg je energie van! Bovendien gaan ze niet zelf het wiel uitvinden, maar worden ze met het starterspakket van Fietsmaatjes.nl op weg geholpen. Als team volgen zij trainingen en maken ze gebruik van bestaande kennis en materialen.

Eerst meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Op 7 oktober vanaf 19:30 organiseren ze een informatiebijeenkomst, na opgave ontvang je het programma en de nader te bepalen locatie. Iedereen die het leuk vindt om meer over Fietsmaatjes te horen, eenmalig mee te denken of eventueel als mede-initiatiefnemer of (fiets)vrijwilliger een steentje bij te dragen, is welkom!

Meer informatie

Aanmelden of wil je meer informatie over deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan.

Om je aan te melden voor de informatiebijeenkomst stuur je een e-mail naar: fietsmaatjesApeldoorn@hotmail.com.

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telefoonnummer: 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!