Fietspad blijft nog weken dicht

Vrijdag 5 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Het fietspad dat de Deventerstraat en de Laan van Zevenhuizen met elkaar verbindt blijft nog weken dicht, meldt de gemeente Apeldoorn. Het is nog steeds te gevaarlijk om het fietspad open te stellen, zeker ’s nachts.

Het pad werd feestelijk geopend door wethouder Cziesso en gedeputeerde Bea Schouten, maar bleef tot de verbazing van twitteraar Roger de Frankrijker daarna potdicht. Het pad was nog niet voorzien van lantaarnpalen omdat de armaturen te laat geleverd waren. Nu de lantaarnpalen er staan – en werken – blijft het pad in de ogen van de gemeente te gevaarlijk om open te stellen.

,,Het pad maakt een bocht naar links en loopt pal langs de kademuur. Er moet nog een hekwerk bij de kademuur geplaatst worden. Het hekwerk is nodig omdat er anders, zeker in het donker, een verkeersonveilige situatie kan ontstaan,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Wanneer het pad precies open moet gaan is nog onbekend. De boomstammen weerhouden menig fietser er desondanks niet van om het pad alvast uit te proberen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!