Filmconcert in Gigant: “Berlin: Die Sinfonie der Großstadt”

Vrijdag 17 juni 2022

Door Peter Vroon

Het filmconcert  is een belevenis waarin film en live muziek zich op een bijzondere wijze met elkaar verenigen. Deze avond speelde de band de filmmuziek over het Berlijn uit de jaren 20 van de vorigw eeuw. De indringende filmbeelden vermengen zich met de intens gespeelde rock. Beeld en geluid smelten samen tot een unieke belevenis. De zwart/wit versterken het gevoel je te wanen in het Berlijn van 1927.  De stad Berlijn volop in beweging, krioelend van de energie en leven.

We Stood Like Kings is een instrumentale rockband, opgericht in 2011 in Brussel, België. Via het Duitse label Kapitän Platte brachten ze vier volledige albums uit. Hun puur instrumentale muziek combineert elementen van post-rock, neoklassieke rock, progressieve rock met een prominent gebruik van de piano.

De band voorziet klassieke (cult)films met hun eigen muziek een speelt deze live voor een groot scherm. Berlin 1927 is hun bewerking van Walter Ruttmanns Symphony Of A Metropolis.

Beeld met het geluid van We Stood like Kings  nam het publiek mee naar een andere tijd, de tijd van 1927. Bijna een eeuw geleden.

Zo briljant neergezet door deze topmuzikanten die dit soort filmische uitdagingen niet uit de weg gaan.

16 juny 2022 Theaterzaal Gigant

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!