For I Am King, Sisters of Suffocation , Hibakusha in Gigant

Maandag 8 april 2019

Door Ernst van Rossum

Drie metal bands op de vrijdagavond in de Popzaal van Gigant, ‘For I Am King’, ‘Sisters of Suffocation’ en ‘Hibakusha’. Ik laat mij verrassen want 2 bands heb ik nooit eerder gezien of gehoord.

Hibakusha trapt de avond af en ik ben onder de indruk van hun spel, Deze Haarlemse band staat voor snoeiharde beats en krijsende lead partijen, dat maken ze zeker waar. Aangenaam verrast dus.

Sister of Suffocation heb ik meerdere malen mogen aanschouwen en horen, oerdegelijk werk wat ze op de planken brengen. De lieftallige stem van Els ondergaat een ware metamorfose zodra ze begint te zingen, wat een powerbeest. Ook het gitaarwerk van Simone en Emmelie evenals het bass-werk van Puck staat als een huis.

Sluitstuk van de avond is For I Am King, heerlijk vette Deathmetal met een vocaliste die spettert van energie en deze ook overbrengt op het publiek. Ook deze band zag ik voor de eerste keer life spelen. Ze hebben daarmee een fan gewonnen. Zeker de moeite waard om vaker naar te luisteren, wat overigens ook voor de andere twee bands geldt.

Al met al een lekker avondje metal, ook omdat de DJ’s Hans & Earik er een muzikaal feestje van maakten voor en tijdens de ombouw. Weer heerlijk genoten.

Popzaal Gigant,  vrijdag 5 april

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!