Foto-expositie Leon van Bon

Vrijdag 11 maart 2016

Door Redactie

Ter gelegenheid van de start van de Ronde van Italië in Apeldoorn, De Grande Partenza, heeft het Cultuurkwartier een grote buitenexpositie over wielrennen opgezet. Het Cultuurkwartier is het samenwerkingsverband van CODA, Gigant, Markant en ACEC.

Hiervoor is de oud prof wielrenner Leon van Bon gevraagd, die na zijn carrière op de fiets een nieuwe weg is ingeslagen, namelijk die van fotograaf.  Leon van Bon heeft als beroepswielrenner een imposante carrière achter de rug. Om te beginnen heeft hij twee Tour etappes gewonnen en een zilveren medaille op de olympische spelen. Ook is hij twee keer Nederlands kampioen geweest. Daarnaast heeft hij vele overwinningen in kleinere koersen behaald.

Na zijn wielercarrière is hij beroepsfotograaf geworden. Zijn onderwerp is wielrennen in de breedste zin van het woord. Hij fotografeert bij grote koersen, maar de fiets in al haar facetten is ook een geliefd onderwerp van hem. Zo publiceert hij met regelmaat in het blad Fiets. Voor de Giro in Gelderland is Leon huisfotograaf. Hij zal van het gehele evenement in Gelderland foto’s maken.

Hij heeft de opdracht gekregen om op buitenzijde van de gebouwen van Gigant, Markant, CODA en ACEC grote foto’s van zijn hand te plaatsen. Hiermee wil de organisatie vanuit de cultuur ook het belang van de komst van de Ronde Italië naar Apeldoorn onderstrepen en ook de culturele betekenis van het fietsen en het wielrennen voor Apeldoorn. Er is immers nauwelijks een belangrijker product denkbaar dan de fiets waarin de Nederlandse identiteit schuil gaat.

De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op vrijdag 1 april om 19.00 uur in het ACEC. De opening zal worden verricht door Detlev Cziezzo de wethouder Cultuur van Apeldoorn
De tentoonstelling zal eindigen op 21 mei, de laatste dag van de Giro.
Voor meer informatie:  http://leonvanbonphotography.com/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!