Freek de Weijer maakt Eredivisiedebuut bij Draisma Dynamo

Dinsdag 3 juni 2014

Door Redactie

Fred Fiets

Opnieuw maakt de Stichting Topvolleybal Dynamo bekend een speler aan de selectie voor komend seizoen te hebben toegevoegd. Spelverdeler Freek de Weijer, afkomstig uit Berkel-Enschot, zal komend seizoen samen met Bart van Garderen de aanvallers gaan bedienen bij Draisma Dynamo. De komst van nog een nieuwe spelverdeler naar Draisma Dynamo was noodzakelijk geworden nadat, behalve Frank Lubberts, ook Jord Brethouwer had aangegeven de Apeldoornse ploeg te zullen verlaten. Hij heeft de ambitie uitgesproken om zijn volleybal carrière in het buitenland voort te zetten.

De 18-jarige De Weijer zal komend seizoen debuteren in de Eredivisie: hij is afkomstig van Next Volley uit Dordrecht, een ploeg die uitkomt in de Topdivisie. Dat de jonge spelverdeler over talent beschikt blijkt uit het feit dat bondscoach Ron Zwerver hem in de selectie van Jong-Oranje heeft opgenomen. De Weijer begon op 11-jarige leeftijd met volleyballen bij Triade/VCT in Tilburg. Op z’n vijftiende verkaste de spelverdeler naar Redkey Goirle om er vervolgens twee jaar in de 1e jaar geleden maakte hij de overstap naar Dordrecht.

Vorige maand nog stond in diverse media te lezen dat De Weijer zou gaan spelen bij Taurus. Aangezien er bij die club een aantal zaken behoorlijk veranderden keek de 1,90 meter lange spelverdeler ondertussen verder. De club uit Houten is op de hoogte dat Brabander niet naar Taurus komt.

Freek de Weijer zal het volleyballen in Apeldoorn komend jaar combineren met zijn opleiding Marketing aan het Centrum voor Ondernemersonderwijs ‘De Rooi Pannen’ in Tilburg. Volgend jaar hoopt hij die opleiding te kunnen afsluiten.

De Weijer kan haast niet wachten op komend seizoen. “De ambities van Draisma Dynamo spreken me erg aan.” Over zijn toekomst zegt de Jong-Oranjespeler het volgende: “Ik hoop me snel te kunnen ontwikkelen bij de club.” In de ervaren Van Garderen als teamgenoot en met oud-spelverdeler Jorg Radstake als trainer/coach beschikt hij over goede leermeesters.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!