Gedreven door passie… Remco Schreurs

Dinsdag 5 oktober 2010

Door apeldoornextra

Remco Schreurs is een bekende naam in de tenniswereld. Hij is mede-eigenaar van tennisschool Big Point en heeft oog voor talent.

Passie voor tennis zat er bij Remco al vroeg in, op zesjarige leeftijd sloeg hij zijn eerste bal. Zijn talent werd al snel opgepikt door de tennisbond. School had nooit zijn echte interesse. Toen zijn trainer Erik-Jan Buiskool, destijds de beste van Nederland, verhuisde naar Barneveld ging Remco mee. Ondertussen haalde hij zijn trainersdiploma. Dat Remco alles voor het spel over heeft blijkt wel. “Ik speelde 1ste klas in Barneveld en leerde zo Frans Steur en Michiel Bolsius kennen. Zij vroegen mij naar Duitsland te komen om competitie te spelen en trainingen te geven. Maar ik zat nog op school. Op de MEAO vertelde ik een stageplaats in Duitsland gevonden te hebben. Mijn fictieve stage werd rijkelijk beloond.”

Na zijn school gaf hij tennisles in het buitenland. Terug in Nederland combineerde hij lesgeven met een ‘gewone’ baan. Dat brak hem op tijdens een vakantie. “Toen ik mijn stoel niet meer uitkwam om te eten wist ik dat ik te ver was gegaan.” Hij koos wederom voor tennis en wilde zelfstandig zijn in het tennis, prestatietennis, spelers technisch en tactisch naar een hoger plan tillen. Big Point ging van start en samen met Peter Bakker doet hij er nu alles aan om het beste in een speler naar boven te halen. Tennis een zware sport, vraagt veel van een speler en ouders. “Geen excuusmentaliteit, daar red je het niet mee.”

Meer weten over de passie van Remco? Lees ApeldoorNEXTra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!