Geen Apeldoorn-vestiging; dan ook geen klanten

Zondag 23 mei 2010

Door Robert van Vliet

De accountants en adviseurs van Ernst & Young zijn uit Apeldoorn vertrokken, de ING-bank heeft haar kantoor in Apeldoorn gesloten en straks moet je je Landrover ook in Zwolle kopen. Nu zal ieder verstandig persoon de voordelen van schaalvergroting zien, maar sommige bedrijven slaan daar in door. Volgens mij gaat het ze op termijn gewoon klanten kosten. Iedereen winkelt wel eens in een andere stad, maar als je persé naar een andere stad moet voor een product, haken veel ondernemers af.

Op linkedin vindt een interessante discussie plaats bij de Group Zwolle Connection. De leden van deze Group balen ervan dat ze als regio niet bestaan en zijn ingedeeld in de Apeldoorn Area. Er zijn al zo’n 64 reacties geplaatst en diverse mailtjes naar het Linkedin hoofdkantoor. Geen idee wanneer het prioriteit krijgt bij de programmeurs van Linkedin dus dat zal nog wel ff duren.

Ik heb ook meegedaan aan deze discussie en een meediscussiërende ING directeur uit Zwolle gevraagd waarom hij dit wel serieus neemt, maar niet de vraag van de Apeldoornse ondernemers waarom deze tegenwoordig worden benaderd door het ING-kantoor uit Zwolle.
Mijn stelling is dan ook: als je als landelijk bedrijf de 150.000+ gemeente Apeldoorn verlaat, vertrekken ook je Apeldoornse klanten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!