Geen Jazz, wel Woods

Woensdag 20 februari 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde


De Paus en de Roparun vormen een rode draad door je verhaal, Jook. De een is uitgerend en de andere gaat rennen. Het gaat een mooie happening worden voor het goede doel rondom Pinksteren. En jouw ‘Jas’ is er nauw bij betrokken.

Met verbazing las ik het bericht in De Stentor dat Jazz in the Woods niet doorgaat. Het zat er al een tijd aan te komen, maar nu lijkt het echt definitief te stoppen. Heel jammer en wat me het meest irriteert, is dat de horeca niets doet. Ze hebben er alle voordelen bij doordat hun omzet erg omhooggaat, maar meebetalen? Nee, dat zit er niet in. Ik heb het hier niet over Gigant, het Bluescafé, Art café Sam Sam en Het Nieuws en De Fluit. Deze ondernemers zorgen al heel het jaar voor Jazz in the Woods en kleuren de stad met muziek. De rest laat het afweten. Heel jammer. Jazz in the Woods trekt altijd mensen naar de stad die anders nooit komen. Maar er zal zich waarschijnlijk wel een initiatief ontplooien voor een alternatief Jazz in the Woods.

Over alternatieven gesproken: ‘Barts Huiskamer Jams’ lopen geweldig. Een mengeling van muzikanten, groupies, luisteraars en feestgangers komen één keer in de maand bijeen in de huiskamer van Bart. Hij staat komende vrijdag in de krant met een artikel. Een mooi gebeuren, georganiseerd door de goedlachse AGOVV-er en gemotiveerde D66-man. Ik ben er zelf een aantal keren geweest en heb genoten. Overigens kom ik overal dezelfde mensen tegen als bij andere gelegenheden. We houden gewoon van leuke dingen doen met elkaar. Mijn maatje Gerard maakt er vaak de foto’s.

Het viel me verder op dat er eindelijk een uitzending op de lokale tv is geweest over: ‘Ik, de ondernemer’. Goed opgenomen en strak geregisseerd. Ik zag daar veel van onze vrienden en Bekende Apeldoorners zitten als decoratie. Mooi dat onze vriendenkring zich daarvoor laat gebruiken. Zou jij daar gaan zitten, Jook? Eigenlijk moet dat wel, want jij behoort ook tot de groep BA’ers. Maar ik vond het echt mooi gemaakt. Niet zo amateuristisch als de andere uitzendingen. Ik denk dat Chris Wolters hier achter zit.

Het was al met al een mooie Apeldoornse week en ik wens je ook succes met je schrijven voor APD. Je bent ook zo een creatief Mensch.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!