Geheime deal Albert Heijn en Gemeente Apeldoorn ontdekt?

Maandag 27 oktober 2014

Door Michiel Peters

Michiel Peters

Het is maandagochtend, begin van een nieuwe werkweek. Sommige mensen staan al te trappelen om weer aan de slag te gaan, terwijl anderen, zonder nog een kop koffie op te hebben, suffig op autopiloot zich naar hun werk begeven. Schaar mij maar onder de laatste groep. Gelukkig maar, want anders zou de volgende situatie mij niet overkomen zijn.

Mijn stagebedrijf bevindt zich midden in het centrum van Apeldoorn, dus maak ik graag gebruik van de beveiligde fietsenstallingen. U weet wel, die stallingen waarbij ze uw fiets scannen. En in dit scangebeuren zit de boodschap van de titel van dit bericht.

Even voor de mensen die zich niet met de fiets in het centrum van Apeldoorn wagen: Op je fiets krijg je een sticker met een streepjescode, welke ingescand wordt bij binnenkomst. Vervolgens krijg je zelf een plastic kaartje met een andere streepjescode. Deze wordt bij binnenkomst ook ingescand. De twee codes worden aan elkaar gekoppeld, zodat bij vertrek je alleen een fiets mee kan nemen als je het bijbehorende kaartje ook kunt laten zien.

En in die koppeling zit iets vreemds. Zoals ik al zei: maandagochtend is niet mijn meest heldere moment van de week. In plaats van het kaartje van de gemeente te laten zien, hield ik mijn Albert Heijn bonuskaart naar voren om te scannen. Tot mijn verbazing en de verbazing van de medewerker bleek dat een bonuskaart ook prima werkt. Mijn fiets werd netjes ingecheckt. en kon ook weer uitgecheckt worden.

Inmiddels heb ik een kop koffie op en zijn mijn hersenen wat actiever. Er komen dan ook verschillende vragen bij mij op. Hoe is dit mogelijk? is natuurlijk de eerste, maar ook meer creatievere vragen. Krijg ik nu korting bij de Albert Heijn? Zijn hier geheime afspraken tussen de gemeente en de Albert Heijn ontdekt, waarbij fietsenstalling gedrag gekoppeld wordt aan koopgedrag?

Een andere vraag is, of dit ook werkt met andere streepjescodes. Ik zou dan ook zeggen: probeer het uit en laat je ervaringen weten in een reactie of via #streepjesfiets.

Intussen wacht ik vol spanning op mijn persoonlijke aanbiedingen van de Albert Heijn. Eens kijken of ik een bandenplaksetje met korting kan kopen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!