Gemeente Apeldoorn doet onderzoek naar evenementenbeleid

Dinsdag 10 november 2020

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

De Rekenkamercommissie van de gemeente Apeldoorn voert een onderzoek uit naar het evenementenbeleid van de gemeente. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau Unravelling. De gemeente wil hiermee inzicht krijgen in hoe Apeldoorners denken over evenementen in Apeldoorn, hoeveel ze er gemiddeld in een jaar bezoeken en bijvoorbeeld de spreiding hiervan.

In de enquête worden eerst een paar algemene vragen gesteld aan de Apeldoorners, zoals leeftijd en woonplek in Apeldoorn. Daarna wordt er ingegaan op hoeveel evenementen je in 2019 hebt bezocht. Waarom 2019? Logisch natuurlijk, want in 2020 waren er bijna geen evenementen in verband met COVID-19.

Spreiding

Ook wordt er ingegaan op de locaties van de events en de manier waarop ze over een jaar verspreid zijn. Denk ook aan vragen als: “Wat zou je graag anders zien in de variatie van het type evenementen?” Je ziet in de enquête verschillende opties, waaronder grote eenmalige evenementen (zoals 3FM Serious Request en Giro d’Italia). Verder kijkt het onderzoek ook naar of Apeldoorners overlast hebben ondervonden van evenementen, zoals geluidsoverlast of verkeersdrukte.

Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten en de antwoorden worden anoniem verwerkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!