Gemeente Apeldoorn reikt 9.000 strippenkaarten uit

Donderdag 10 maart 2016

Door Redactie

Rob Voss

De gemeente Apeldoorn heeft bijna 9.000 RegelRecht-strippenkaarten uitgereikt aan ruim 6.000 huishoudens met een laag inkomen. Een recordaantal van 123 winkels, verenigingen, restaurants en culturele instellingen in de gemeente geven dit jaar korting aan inwoners met een RegelRecht-strippenkaart. De RegelRecht-strippenkaart maakt al 15 jaar onderdeel uit van het Apeldoornse minimabeleid.

De strippenkaart van RegelRecht is in 2001 door de gemeente Apeldoorn in het leven geroepen om inwoners met een laag inkomen extra financiële mogelijkheden te bieden. RegelRecht is de naam voor diverse extra’s voor inwoners met een laag inkomen. De gemeente Apeldoorn geeft twee soorten strippenkaarten uit. De grote strippenkaart met 34 strippen heeft een waarde van €69 en de kleine met 23 strippen heeft een waarde van €46. De inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm hebben recht op de grote strippenkaart. Ligt het inkomen tussen 110% en 120% van de bijstandsnorm, dan hebben volwassenen recht op de kleine kaart en kinderen recht op de grote kaart. Ruim 90% van alle RegelRecht-gebruikers ontvangt de grote strippenkaart.

Hartverwarmend
Wethouder Johan Kruithof van Werk en Inkomen overhandigde persoonlijk enkele RegelRecht-strippenkaarten. ,,Het valt niet mee om rond te komen met een laag inkomen. Met de RegelRecht-strippenkaart kunnen we inwoners met de laagste inkomens iets extra’s bieden. Daarbij is het hartverwarmend dat zoveel organisaties, winkels, verenigingen en instellingen meedoen en korting bieden”, aldus wethouder Johan Kruithof.

Alle inwoners met een bijstandsuitkering voor levensonderhoud, hebben afgelopen week hun RegelRecht-strippenkaart ontvangen. Ook pensioengerechtigden die vorig jaar de strippenkaart ontvingen, hebben deze dit jaar opnieuw ontvangen. Inwoners met een laag inkomen die nog geen strippenkaart hebben gekregen en mogelijk wel in aanmerking komen voor de strippenkaart ontvangen een brief met een aanvraagformulier van de gemeente. Vanaf begin mei tot het einde van dit jaar kunnen mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, de RegelRecht-strippenkaart 2016 ook aanvragen via www.apeldoorn.nl/regelrecht. Alle strippenkaarten die in 2016 verstrekt zijn, zijn nog geldig tot 1 maart 2017.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!