Gemeente Apeldoorn verloot 1.000 bomen onder inwoners van Apeldoorn

Dinsdag 8 november 2022

Door Nikki Vredenberg

Gemeente Apeldoorn verloot 1000 bomen onder bewoners van gemeente Apeldoorn. Vanwaar het initiatief en hoe maak je kans? Wij zochten het voor je uit.

Een groene tuin

Apeldoorn wordt steeds groener. Niet alleen de openbare ruimtes, zoals de binnenstad die verandert wordt in een stadspark, maar ook straten en buurten. Bewoners van gemeenre Apeldoorn kunnen plaats maken in hun tuin voor een boom en daarmee bijdragen aan het groen in Apeldoorn.

Gezond en veilig leven

Naast de groene look die Apeldoorn erdoor krijgt hebben bomen verschillende voordelen en functies. Bomen zorgen voor verkoeling en houden het regenwater langer vast, waardoor de kans op wateroverlast kleiner is. Daarnaast bieden bomen een thuis aan kleine dieren en insecten. Met het opnemen van CO2 en het uitstoten van zuurstof dragen ze bij aan onze gezondheid.

Hoe het werkt

Uit tien verschillende bomen, kies je er één die bij jouw smaak en tuin past. Daarna vul je het aanmeldformulier in. Op 16 november, Nationale Boomfeestdag, neemt Gemeente Apeldoorn contact op met de deelnemers die zijn ingeloot. Gemeente Apeldoorn brengt de boom inclusief plantmaterialen. Het is aan de ontvanger om de boom te planten en te verzorgen.

Spelregels

De inschrijvingen zijn tot zondag 13 november 23:59 geopend. Alleen inwoners van gemeente Apeldoorn kunnen meedoen en per adres kan er maar één boom komen. Om Apeldoorn op zoveel mogelijk verschillende plekken te vergroenen kunnen mensen die vorig jaar een boom hebben ontvangen niet meedoen aan de loting van dit jaar.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!