Gemeente Apeldoorn zoekt ondernemers voor zonnepark bij Zuidbroek

Vrijdag 5 februari 2016

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn zoekt ondernemers die in het noordoosten van Apeldoorn een zonnepark willen realiseren. Het ruim vier hectare grote grondstuk kan straks energie opwekken waar zo’n 450 huishoudens van kunnen profiteren.

Ondernemers kunnen een voorstel indienen met hun ideeën over de invulling van het park. Daarbij is de wens dat omwonenden en andere Apeldoorners bij het zonnepark betrokken worden. Het zonnepark moet meer zijn dan een veld met zonnepanelen: de gemeente vraagt ondernemers na te denken over de meerwaarde van de plek, te denken valt aan een educatieve invulling of een kunstzinnige uitwerking.

De grond voor het zonnepark is beschikbaar gekomen door herbestemming van het bedrijventerrein dat door de crisis niet tot ontwikkeling kwam. “We kiezen hier voor maatschappelijk rendement in plaats van financieel rendement,” aldus wethouder duurzaamheid Mark Sandmann. “Met een zonnepark van deze omvang kunnen we een flinke stap zetten in onze ambitie naar energieneutraliteit.” De grond onder het zonnepark wordt in erfpacht uitgegeven voor een periode van 25 jaar.

Plannen kunnen tot 1 mei worden ingediend. Na inhoudelijke toetsing door de gemeente doet de notaris een loting met de goedgekeurde voorstellen. De ondernemer die de loting wint, kan aan de slag met de ruimtelijke procedures zoals een omgevingsvergunning. Als het mee zit kunnen in het voorjaar van 2017 in ieder geval de eerste zonnepanelen geplaatst zijn.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!