Gemeente: OZB en afvalstoffenheffing hoger

Maandag 24 februari 2020

Door Redactie

Still uit het filmpje

Als het goed is krijgt je deze week de aanslag van de gemeentebelastingen binnen. De gemeente Apeldoorn laat weten dat het je waarschijnlijk opvalt dat de kosten hoger zijn dan vorig jaar. Hoe dit kan, legt de gemeente uit met een filmpje.

,,Dat de kosten hoger zijn, zie je voornamelijk terug bij de berekening van de OZB en de afvalstoffenheffing”, legt de gemeente uit op Facebook. ,,Vooral de verhoging van afvalstoffenheffing is opmerkelijk want: Apeldoorners scheiden hun afval goed, maar moeten tóch meer betalen. We snappen dat dit vragen met zich meebrengt. De afgelopen jaren hebben we de stijging van de afvalstoffenheffing nog tot een minimum weten te beperken. Dat lukt nu helaas niet meer.”

De gemeente kan zich voorstellen dat het een beetje gek voelt, die verhoogde afvalstoffenheffing. Zeker gezien Apeldoorn steeds beter afval scheidt. In 10 jaar tijd hebben de inwoners van Apeldoorn namelijk het restafval van 206 kilo per persoon naar 80 kilo per persoon weten terug te dringen. ,,Dat dit wél een verschil maakt, zie je in het filmpje.”

Toch nog vragen? Check dan de website van de gemeente.

Bekijk hieronder het filmpje:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!