De gemeenteraad donderdag 11/2

Woensdag 10 februari 2016

Door StrangeArt

Een selectie uit de vragen aan de raad (actueel en schriftelijk). Op StrangeArt’s wijze behandeld, dus subjectief.

Het valt mij op dat de laatste tijd het aantal actuele vragen, dus vragen die niet kunnen wachten, stijgt. Is het profileringdrang, is er gewoon niets anders te doen, ik weet het niet? Wat echt actueel is, is de vraag van de SGP over de Giro d’Italia. Het schijnt dat de cofinanciering (sponsoring) niet rond is. Inkomsten blijven achter en Centraal Beheer schijnt zijn intentionele contractuele verplicht nog niet na te zijn gekomen. En wie is dan verantwoordelijk bij een budgettair gat?
Het trieste is, wat het antwoord van het college ook zou zijn, het evenement gaat door. De SGP was al geen voorstander van dit evenement in de gebruikte argumenten kan ik mij helemaal vinden. De omgang met gemeenschapsgeld doet mij denken aan een – in kleding dure vrouw – die geen geld meer over heeft voor noodzakelijk gezinsuitgaven. Het SGP argument (hulde):

De gemeente Apeldoorn heeft 350.000 euro beschikbaar gesteld en bovendien 600.000 euro voor de inzet van regulier personeel. Al eerder heeft de SGP aangegeven het onterecht te vinden dat er overheidsgeld voor dit miljoenenevenement beschikbaar wordt gesteld. Dat geld kan beter worden besteed aan bijvoorbeeld de minima en de zorg dan aan de prestigieuze Giro waarbij de profwielrenners een veelvoud krijgen van de minima.

Ook echt actueel is de vraag van de PvdA over Verian, de ontslagen van de huishoudelijke hulpen. Een dringende kwestie hulpbehoevenden en medewerkers verkeren in grote onzekerheid. Een selectie uit de vragen:

Er blijven hardnekkige geruchten dat de tarieven die Apeldoorn betaalt voor haar HH1 en HH2 te laag zijn. Ook in vergelijking met andere steden. Kunt u uitleggen waarom deze tarieven volgens uw college passend zijn? Waarom kunnen De extra “van Rijn gelden” geen oplossing bieden voor de HH hulpen op dit moment? Wanneer kan dit wel ingaan?

De Partij voor de Dieren  stelt vragen over het al of niet terecht afschieten van hangbuik zwijntjes. Is dit actueel? De diertjes zijn al dood. Oordeel zelf.

De VVD heeft vragen over de trouwlocatie  Sollewerf in Beekbergen. Is de vraag ingegeven door Horeca belangen of bescherming van de omgeving. Ik weet het niet.

Zoals de VVD begrijpt worden er sinds een ruim jaar met enige regelmaat trouwerijen c.q. trouwfeesten gehouden op deze locatie. Dit nadat de locatie als ’trouwlocatie’ door de afdeling Burgerzaken is geaccepteerd en op de lijst gezet. Na twee klachten, één vanuit de buurt en één van Koninklijke Horeca Nederland, is de eigenaar gemaand zijn activiteiten, die buiten de momenteel toegestane  regels gaan, stop te zetten. Verder is duidelijk dat hierdoor meerdere aanstaande bruidsparen, die al geboekt hadden voor een trouwerij ter plaatse, in de knel komen.

Verder nog een schriftelijke vraag van Lokaal Apeldoorn over de mogelijkheid van verplaatsing van de Julianatoren. Over dit onderwerp komt nog een apart artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!