Generaties genieten van Jazz tijdens Generations

Zondag 22 september 2019

Door Gerard Oltmans

In Orpheus was het gisteren, zaterdag 21 september, een echt Jazz feest. Een relaxte sfeer, goede jazz in een setting die mij deed denken aan de eerste jaren van het North Sea Jazz festival. Optredens in verschillende zalen, een line-up die voor alle jazz smaken wat te bieden had en ruimte om te bewegen, even te zitten; hapje, drankje en vrienden. 

De optredens varieerden in setting en muziekstijl, maar de grote gemene deler was het plezier en het respect voor elkaar. Als een gerespecteerd bandleider als Daahoud Salim vol trots vertelt dat de  “invallende” trompettist een oud lid was van de Jazz Messengers dan weten de kenners waar zijn respect ligt. Maar ook door te vertellen waar hun inspiratie vandaan komt zoals Coal Harbour o.a. een stuk van Debussy en Elgar omzetten in hun eigen jazz sound. Of een Jan Terlouw die een feestje weet te bouwen waarbij je heupen vanzelf in beweging kwamen.

Over elk van de 16 optredens is iets positiefs te vertellen, het hoeft niet altijd je smaak/stijl te zijn, maar door te luisteren krijg je waardering voor het vakmanschap. Je kunt genieten van de intensiteit of de intimiteit waarmee gespeeld wordt. Het bespelen van hun instrument, de complexe drumsolo’s of sowieso over het plezier dat getoond wordt, beetje muzikaal dollen maar altijd weer terug naar het schema waardoor de andere musici het weer op kunnen pakken.  Kortom, het was voor iedereen genieten voor maar 22,50 euro entree, 9 uur kwaliteits jazz……..  

Jazz in de Woods is nu Jazz aan de Spreng. 

Gelukkig heeft Orpheus nu reeds aangekondigd dit Jazz feestje, volgend jaar, weer te gaan organiseren. 

Orpheus, 21 september Generations.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!